Cikkek

Villanyszerelés téglaépítésű lakásban

 

Villanyszerelés téglaépítésű lakásban

 

 

Hogyan is néz ki egy ilyen felújítás?

A legtöbb esetben a legjobb megoldás a teljes felújítás. Ez azt jelenti, hogy az egész lakásban a komplett vezetékhálózatot ki kell cserélni. Ezen lakások esetében ez szinte mindig vezetékáthúzással történik, amiket a megfelelő védőcsövekben helyezünk el.

Mikor válik biztossá, hogy szükséges a felújítás?

Sok esetben már kézzelfogható jele is van a villanyhálózat elavultságának. Szikrázó konnektor, a villanyóra alatti kismegszakító leoldódása (leverődése), a biztosítéktáblában lévő kismegszakítók sűrű leoldódása.

Ha megtaláltuk az általunk megbízhatónak minősített szerelőt:

Abban az esetben, ha ezek mi vagyunk a következő történik: Felvesszük Veled a kapcsolatot a megkeresés után, amit az egyéni ajánlatkérő oldalunkon tudsz megtenni. Díjmentesen kimegyünk hozzád felmérni a lakás villanyhálózatát és amennyiben szükség van a cserére, felújításra úgy egy számodra elkészített árajánlatot kapsz tőlünk. Ha sikerül megegyeznünk, úgy megbeszéljük a felújítás pontos kezdődátumát. A kezdődátumtól indulva általában 5 munkanapot vesz igénybe a felújítás a részünkről, melyet általában hétfőn kezdünk és pénteken fejezzük be. Esetlegesen több napot is igénybe vehet az ilyen felújítás, ez többnyire a lakás méretétől és a kért villanyhálózat összetettségétől függ.

A felújítás menete

Első nap: Találkozunk a munka helyszínén és mégegyszer átbeszéljük az igényeket. Ezen a napon szereljük le a meglévő lámpatesteket, szerelvényeket. Felrajzoljuk a falakra a szerelvénydobozok helyeit és a leendő védőcsövek nyomvonalát.

Második nap: Ez az egyik legzajosabb nap. Fúrás, vésés, horonyvágás, horonyvésés. Ezek után már csak építkezünk.

Harmadik nap: Elhelyezzük a leendő konnektorok, kapcsolók dobozait a falban és a hozzájuk vezető védőcsöveket.

Negyedik nap: Ezen a napon történik a vezetékek behúzása a már előre berakott védőcsövekbe.

Ötödik nap: Kötések létrehozása, utolsó simítások és persze: a teszt. Ha ezzel készen vagyunk és mindent jónak találtunk akkor átadjuk a munkát.

Ha mindez nem oldható meg öt nap alatt, akkor természetesen ezt előzőleg is jelezni fogjuk a felmérés alkalmával.