Lakás és családi ház villanyszerelés árak 2021-ben és 2022-ben

Lakás és családi ház villanyszerelés árak 2021-ben és 2022-ben

Csapatunk idén is igyekszik megmaradni az olcsó, de minőségi munka piacán. Mit is jelent ez? Árainkat azokhoz az emberekhez igazítjuk, akik a jelenlegi életükhöz való otthont szeretnék megépíteni, azaz nem nagyüzemi villanyszerelésről beszélünk. Egyes munkákra léteznek előre kikalkulált összegek, ezek például a biztosítéktábla vagy lakáselosztó cseréje, villanyszerelési hibaelhárítás stb. Vannak olyan jellegű munkák, ahol feltétlen szükséges a munka felmérése és a látottakból való árajánlat kiszámolása. Ezek a teljes vagy részleges lakásfelújítások.


Panellakás villanyszerelés árak, villanyvezeték cseréje és annak ára

A panel lakásokban való vezetékcseréről már korábban beszéltünk. Azonban most a panellakások villanyszerelésének áraira szeretnénk kitérni.

Egy teljeskörű felújításnál az árajánlatainkban leírt összeg tartalmazza mindazt, ami ehhez az elektromos hálózatfelújításhoz szükséges.

Tartalmazza a beépítendő anyagokat, úgy mint:

 • Kábelek/vezetékek (gyenge – és erősáramú kábelek): Az erősáramú kábelek az egyes helyiségek és gépek betáplálását hivatottak szolgálni, a gyengeáramú társaik pedig az internet és TV jeleit képesek átvinni.
 • Biztosítéktábla: Maga az elosztótábla, a FI-relé, illetőleg a megfelelő mennyiségű kismegszakító/biztosíték, esetenként a csengő is ide kerül.
 • Egyéb anyagok: Kábelcsatorna, vezetékösszekötő elemek (wago), javítóanyag a kábelek visszajavításához.
 • Ezen kívül a szerelvények felszerelési ára is bele tartozik.

A szerelvények (kapcsolók, konnektorok és lámpák) megvételi árát nem tartalmazza. Ez azért van így, mert a kapcsolók és konnektorok piaca széleskörű, egyes szintjei között nagy különbség is lehet akár. Ezért ezeket a tulajdonossal közösen kiválasztva megtaláljuk a számukra ár/érték arányban legmegfelelőbbet. A lámpák pénzbeli értékei szintén ezt a tendenciát mutatják.

Mivel négyzetméterben számolt árat nem számolunk, ezért csak hozzávetőlegesen tudok nyilatkozni arról, hogy egyes panellakások villanyszerelése mennyibe kerül. Egy átlagos 50 négyzetméteres panellakás teljeskörű villanyszerelése nagyjából 600.000 és 650.000 forintra tehető. Ezt még a szerelvények ára növeli. Amennyiben amperbővítés és mérőhelyszabványosítás szükséges akkor ezen munkafolyamatok pénzbeli értéke is hozzátevődik. Nagyságrendileg ez nem több mint 150.000 Ft.

Első lépésként fontos az igények tisztázása, a lakás felmérése, melyet ezzel az árajánlatkérő űrlappal tudsz kérni tőlünk. Mi is történik, ha felkérsz minket a lakás átnézésére? Egy előre egyeztett időpontban díjmentes felmérés keretében találkozunk a szóban forgó lakásnál, ahol megbeszéljük mire képes a jelenlegi villamos hálózat és mik a jövőbeli igények. Ha ezek megvannak, akkor szintén egy díjmentes árajánlat formájában elküldjük neked a költségtervezetet, melyet a Te igényeidhez igazítunk. Igyekszünk a legköltséghatékonyabb és legmegfelelőbb megoldást megtalálni számodra.


Lakás villanyszerelés árak, villanyvezeték áthúzása és annak ára

Ha téglaépítésű lakást vagy családi házat vásároltál, vagy a meglévőt újítanád fel akkor szintén tudunk megoldást nyújtani számodra. A családi házak villanyszerelése és annak villamos áramköreinek kialakításának ára már szintén volt téma, melyről bővebben írtunk. Viszont az egyéni árajánlat ennél a típusú lakásnál is fontos és elengedhetetlen! A szisztéma ugyanaz mint a fent említett panellakásoknál. Az egyéni felmérés alatt felmérjük az igényeket és elküldjük számodra a kikalkulált árat, melynél igyekszünk a legoptimálisabb és legkorrektebb árat kiszámolni!


Villanyszerelés négyzetméter ár

Ez talán a legfontosabb, amit leszögeznénk. Villanyszerelést NEM lehet négyzetméterben árazni, hiszen gondoljunk csak bele, ha két ugyanakkora lakást veszünk alapul és az egyikben feleannyi kiállást kér a megrendelő nem lenne korrekt, ha ugyanannyit fizetne mint az aki dupla annyi kiállást kér. Ezért, mivel fontos az igények felmérése csapatunk nem ad ki hivatalos árajánlatot négyzetméterre számolva! Ha szeretnél egy korrekt és egyéni árajánlatot, töltsd ki ezt a rövid formulát vagy keress minket a megadott elérhetőségek egyikén!


Kisebb villanyszerelési munkák árai

Lakáselosztó/biztosítéktábla cseréje
 • 4db kismegszakítóig: 20.000 Ft
 • áramkör bővítése kismegszakítóval: 2000 Ft/db
 • áramkör bővítése kismegszakítóval és külön áramkör kiépítésével: felmérés alapján
 • FI relé beépítése (1 fázis): 14.000 Ft
 • FI relé beépítése (3 fázis): 16.000 Ft
Elektromos eszközök beüzelemése
 • sütő bekötése: 10.000 Ft
 • villanytűzhely bekötése: 10.000 Ft
 • beépített sütő bekötése: 10.000 Ft
 • beépített villanytűzhely bekötése: 10.000 Ft
Villanyszerelési hibák elhárítása Budapesten és Pest megyében
 • Az első megkezdett órában: 12.000 Ft
 • Minden megkezdett órában, az első után: 10.000 Ft