Villanyszerelés árak

Villanyszerelési árak 2024-ben

 1. Általánosan az árainkról
 2. Panelvillanyszerelés árak
 3. Téglaépítésű lakások villanyszerelésének árai
 4. Családi házak villanyszerelésének árai
 5. Meglévő családi házak villanyszerelésének árai
 6. Új, épülő házak villanyszerelésének árai
 7. Mennyibe kerül egy 100m2-es ház villanyszerelése?
 8. Mérőhelyszabványosítás, fővezetékcsere árak
 9. Villanyszerelés négyzetméter árak
 10. Villanyszerelés árkalkulátor 2024
 11. Mit tartalmaznak az árajánlataink?
 12. Hogyan kérhetsz díjmentes árajánlatot?
 13. Kisebb villanyszerelési munkák árai


Villanyszerelési árak 2024-ben

Csapatunk változatlanul igyekszik megmaradni az olcsó, de minőségi munka piacán. Mit is jelent ez? Bár ennek megoldása nem egyszerű feladat, árainkat azokhoz az emberekhez igazítjuk, akik a jelenlegi életükhöz való otthont szeretnék megépíteni.

Villanyszerelési munkák nem csupán egy új ingatlan építésénél adódhatnak, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy közel 20 éves hálózat felújításra szorul, pótolni kell a lakásunk megnövekedett áramfelvételét, netán a villanyóra áthelyezése, avagy a mérőhely szabványosítása válik szükségessé.

Milyen villanyszerelési árakkal számolhatunk? Milyen tényezők befolyásolhatják a fizetendő árat? Hogyan kalkuláljuk az árajánlatainkat?

Összegyűjtöttünk mindent, ami segít abban, hogy reálisan mérhessük fel a várható költségeket.Panellakás villanyszerelés árak – Panel villanyvezeték cseréje ár

A panellakások villanyszerelése, elektronikai hálózata már a létrehozásuk pillanatában alul volt tervezve, éppen ezért idővel szükségessé válik a villanyvezeték cseréje.

Többféle számítási módot használnak az interneten fellelhető szakemberek, vállalkozások az árajánlat készítésére. Csapatunk egy összetett, projektalapú számításban találta meg a legprecízebb költségszámítási lehetőséget.

Léteznek gyárilag csövezett, húzható panellakások, de ugyanúgy megtalálhatóak a falba süllyesztett kábelezéssel készült lakások, valamint ezek ötvözetei is. Így nem lehet feltétlen négyzetméter vagy a kiállások száma alapján árajánlatot adni különböző típusú panellakásokra.

Na de mégis mennyibe kerül ez nekem? – Teszed fel a kérdést.

A tavalyi évből két példát hozva igyekszünk megválaszolni. Mindkét panellakás alapfelszereltséggel készült el (nagyfogyasztók: sütő, főzőlap, egy klíma, mosógép, mosogatógép):1. Angyalföldön (XIII. kerület) egy 35 négyzetméter alapterületű panellakás villanyszerelését 489.300 forintért készítettük el. Itt a lakás mérete miatt az átlagnál kevesebb kiállás készült el, így az ár is alacsonyabb, mint egy nagyobb méretű lakás esetében.

2. A XIX. kerületben járunk, gyárilag csövezett panellakás, 59 négyzetméter nagyságú. Anyagdíjjal, valamint munkadíjjal együtt 763.600 forintnyi költséggel kellett számolni a tulajdonosoknak.

3. Budaörsön egy gyárilag süllyesztett kábelezéssel készült, 73 négyzetméteres panel villanyszerelése pedig anyaggal együtt 952.400 forintba került.Lakás villanyszerelés árak – villanyvezeték áthúzása ár

Téglaépítésű lakások esetében az árkalkuláció szintén projektalapon történik.

Itt a falakban szükséges vésés mennyiségét, a hálózat bonyolultságát, valamint az egyéb extrákat figyelembevéve alakítjuk ki az árat.

Az anyagköltség általában magasabb, mint a panellakások esetében lenne, így némileg a költségek is többre rúgnak. A bonyolultságot tekintve extrákból is átlagosan több kerül beszerelésre, gondolunk itt a riasztórendszerre, TV, valamint internetkábelekre, okosotthon megoldásokra, különböző fűtési megoldásokra.

A tavalyi évet tekintve:

1. XIV. kerületi, 66 négyzetméter nagyságú téglalakás villanyszerelése 1.176.000 forintban állt meg. Ebben az összegben az anyagár és a munkadíj is szerepel. Az alapszerelésen kívül különböző LED világítások, több klíma, padlófűtés áramellátása került kiépítésre.

2. Egy V. kerületi 40 négyzetméteres téglaépítésű lakás villanyszereléséért pedig 863.600 forintot fizettek, melyben az alapszerelésen kívül TV, internet kiállásokat létesítettünk.Családi ház villanyszerelés ára

Családi házak esetében két részre osztható az árképzésünk.

Az egyik a meglévő házakra vonatkozó, mely feltételezi, hogy a falak vésésével lehet a vezetékezést teljesen eltüntetni, illetve azt is érdemes számításba venni, hogy a vésés utáni javítás némileg több munkaórát emészt fel az esetleges rossz minőségű vakolat miatt.

Az új építésű, jelenleg épülő családi házak esetében a modern technológiák segítségével a falvésések, marások nagy része elkerülhető lehet, elérhető alternatíva lehet a födémbe történő szerelés, viszont általában bonyolultabb hálózati igényekkel társulnak ezek a pozitívumok.


Régi ház villanyvezeték felújítás árak

Meglévő házak esetében szinte majdnem biztosan az oldalfalakban történő vízszintes elhelyezés lesz a megoldás, mely munkaórában többre jön ki, viszont az anyagok szempontjából előnyösebb helyzetből indulunk.

Ilyen esetben a meglévő hálózatot semmisnek tekintjük és teljesen új rendszert alakítunk ki, mely már kiszolgálja a jövőbeni igényeket.

Elmondható, hogy mind az új mind a régi szerelésnél helyszíni felmérés és az igények egyeztetése nélkül nem tudunk árajánlatot adni, így ez mindenképp szükséges lépés.Új ház villanyszerelésének ára

Új ház villanyszerelésénél a csillagpontos szereléssel munkaórák és munkadíj csökkenthető, az anyagár viszont némileg emelkedik, mivel mind a csövekből, mind a vezetékekből nagyságrendekkel többet kell felhasználni. Előnye a hibalehetőségek szinte teljes kizárása, valamint, hogy az épület falainak statikai biztonságát csak nagyon kis mértékben rontjuk.

Épülő házak esetében az árajánlat számításához nagy segítség a tervező által készített kivitelezési terv, mely a kiállásokat, fűtési megoldást és egyéb extrákat tartalmaz. Ilyen esetben a küldd el a terveket az info@lakasvillanyszerelo.hu email címre és mi felvesszük a kapcsolatot veled.100m2 ház újravezetékelése

Családi házak esetében jelentős eltérések vehetők észre az igények tekintetében. Az alapokon túlmenően rengeteg extrával bővíthető a paletta. Legyen az riasztórendszer, elektromos redőnyök, hőszivattyú, kerti lámpák, garázskapu, elektromos kapu az autók részére, kaputelefon, internet, valamint TV szolgáltatás kábelezésének kiépítése, rejtett LED világítások, okosotthon megoldások.

Így ár tekintetében nagyon nehéz dolgunk van, ha látatlanban kellene megsaccolnunk.

Nagyrészt egy 100m2-es ház esetében a villanyszerelés anyaggal együtt 1.500.000 Ft.-tól indul.3 fázis bekötése ár 2024 - áram bekötés ára 2024

Ezt hivatalosan mérőhelyszabványosításnak, amperbővítésnek nevezzük, de ide sorolható még az ideiglenes áramellátás kiépítése, valamint az új mérőhelyek kialakítása is.

Fontos tisztázni, hogy egyénenként alanyi jogon jár 32 amper az áramszolgáltatótól díjmentesen, így, ha ennél nem szeretnénk többet igénybe venni, úgy a szolgáltató felé a plusz igényelt amperekért nem kell külön fizetni.

Panellakásokban a rövid távolságok, valamint az általában egy fázisú rendszerek miatt a költségek alacsonyabbak, többnyire legfeljebb 150.000 Ft.-on tetőznek, de persze akadhat itt is kivétel, ugyanis léteznek panelházak, ahol a földszinten közös térben helyezték el az összes mérőórát, nyilván itt többel kell számolnunk.

Téglaépítés lakások esetében a távolságok függvénye, valamint szintén a fázisszám, ami meghatározó lehet egy mérőhelyszabványosítás költségeinek kialakulásában. Ha 3 fázist szeretnénk, valamint a fogyasztásmérő (villanyóra) távolabb esik a lakástól úgy ez a költség 200.000 forint felé is emelkedhet.Villanyszerelés négyzetméter ár

Rengetegen érdeklődnek csapatunknál a villanyszerelés után, négyzetméter árat kérve. Hivatalos árajánlatot négyzetméter alapján nem adunk ki! A négyzetméter alapú árszabással a probléma, hogy a különböző igények között nem keletkezik árban eltérés. Mire is gondolok?

Vegyünk példának két 40 négyzetméteres panellakást.

Az egyik egy újpesti panel, mely falba süllyesztett kábelekkel készült el. Ebben lakásban minden dugaljkiállást megdupláznak, illetve főzőlap, sütő, valamint kettő klíma is kiépül.

Amennyiben egy azonos méretű húzható, gyári csövezéssel ellátott panellakásban a XIII. kerületben (Angyalföldön) a meglévő kiállásokat szeretnék csak megtartani, valamint egy elektromos sütő kiállást kérnek csak extraként, úgy nem lenne becsületes ugyanazt az árat elkérni mindkét esetben.

Ugyanez igaz a téglaépítésű lakásokra, valamint a családi házakra is így mindenképp, minden esetben a személyes megtekintést, valamint díjmentes árajánlat igénylését ajánljuk.Villanyszerelés árak 2024 kalkulátor

Létezik olyan kalkulátor, mely alapján nagyjából kiszámítható egy adott lakás vagy ház villanyszerelési költsége, mely kalkulátorban a négyzetméter tényező nincs jelen? Természetesen nincs, de a kiállásokra lebontott egységnyi ár segítség lehet a számításban.

Panellakások esetében ez az összeg 18.000 Ft./kiállás.

Téglaépítésű lakásoknál és családi házaknál 16.000 Ft./kiállás.

Hogy mit is jelent ez pontosan?

A fent megadott értékeket a megvalósítani kívánt kiállások számával kell összeszorozni. Kiállások közé tartoznak a dugaljak, kapcsolók, valamint a lámpák, gyengeáram kiállásai (TV és internet).

Ez az összeg egy nagyságrendi értéket mutat, melytől a hivatalos árajánlat eltérhet.Mit tartalmaz az árajánlat?

Az árajánlat összegét két részre bonthatjuk. Az egyik részét az anyagdíj teszi ki, míg a másik rész a munkadíjból áll.

Az átláthatóság jegyében az anyagdíjakat, valamint a munkadíjat külön tételként jelenítjük meg árajánlatainkban. A felhasznált anyagokról tételes listát kap minden megrendelőnk!

Az anyagdíj tartalmazza a teljes villanyszereléshez szükséges beépítendő anyagokat, úgymint erősáramú kábelek (melyek a dugaljakat, lámpákat és egyéb fogyasztókat látják el), a gyengeáramú kábelek (ezek a TV, internet, csengő, riasztórendszerekhez szükséges kábelek). Ide tartoznak a védőcsövek, szerelvény- és kötődobozok, valamint az ezek elhelyezéséhez szükséges anyagok (gipsz, egyéb speciális "javítóanyagok"). Az anyagdíj részét képezi a teljes lakáselosztó, minden bele szükséges berendezéssel (kismegszakítók, FI relé, esetleges túlfeszültségvédelem). Ezeken felül az esetleges kábelcsatornák, vezetékösszekötő elemek, ideiglenes világításhoz szükséges anyagok is ide tartoznak.

A munkadíj a teljes elektromos hálózat tervezését, valamint az ehhez szükséges bontási és a villanyszerelői kőműves feladatokat, valamint a szerelvények (kapcsolók, dugaljak, lámpák) felszerelését, a lakáselosztó szerelését takarja. Ezt az adott lakás vagy ház ismeretében egyedileg állapítjuk meg minden munkára!

Az árajánlat az új kapcsolók, konnektorok és lámpák megvételi árát nem tartalmazza! Ezeket egy Excel munkafüzet formájában az alapszerelés befejezésekor átadjuk a megrendelőnek. Természetesen amennyiben szükséges a szerelvények beszerzésében is tudunk segíteni!Árajánlat igénylésének menete

1. Igények tisztázása: Töltsd ki ezt az űrlapot vagy keress minket a 06 20 483 7663 - as telefonszámon. Ezen felül, ha elektromos kiviteli terv áll rendelkezésre, úgy azt az info@lakasvillanyszerelo.hu email címre küldheted és mi felvesszük a kapcsolatot veled! Panellakások esetében a tervezett kiállásokat és a lakás adatait (pontos cím, méret) küldd ugyanerre az email címre és mi felkeresünk!

2. Helyszíni felmérés: Ez egy nagyjából 1 órás személyes konzultációt jelent a leendő munka helyszínén, ahol felmérjük az igényeket és, ha kell tanácsokkal látjuk el a megrendelőt.

3. Díjmentes árajánlat formájában elküldjük a költségtervezetet, melyet az egyedi igényekhez igazítunk.Kisebb villanyszerelési munkák árai

Lakáselosztók, biztosítéktáblák cseréje

 1. Biztosítéktábla csere 6 db kismegszakítóig, fi relé beépítésével: 35.000 Ft
 2. Biztosítéktábla csere 6-8 db kismegszakítóig, fi relé beépítésével: 40.000 Ft
 3. Biztosítéktábla csere 8-12 db kismegszakítóig, fi relé beépítésével: 45.000 Ft
 4. Biztosítéktábla csere 12 db kismegszakítótól, fi relé beépítésével: 45.000 Ft-tól


Elektromos fogyasztók bekötése

 1. Elektromos főzőlap és elektromos sütő együttes bekötése: 25.000 Ft
 2. Különálló elektromos főzőlap bekötése (beépíthető): 20.000 Ft
 3. Különálló elektromos sütő bekötése (szabadon álló vagy beépíthető): 20.000 Ft
 4. Elektromos főzőlap tápellátásának kiépítése kábelcsatornában: 5.000 Ft/m
 5. Elektromos sütő tápellátásának kiépítése kábelcsatornában: 5.000 Ft/m


Részleges felújítással kapcsolatos árak

A részleges felújítással, kiállások elkészítésével kapcsolatban minden esetben egyedi számítást alkalmazunk!