Lakás és családi ház villanyszerelés árak 2022-ben

Lakás és családi ház villanyszerelés árak 2022-ben

Lakás és családi ház villanyszerelés árak 2022-ben

Villanyszerelési munkák nem csupán egy új ingatlan építésénél adódhatnak, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy közel 20 éves hálózat felújításra szorul, pótolni kell a lakásunk megnövekedett áramfelvételét, netán a villanyóra áthelyezése, avagy a mérőhely szabványosítása válik szükségessé. Milyen villanyszerelési árakkal számolhatunk? Milyen tényezők befolyásolhatják a villanyszerelőnek fizetendő árat? Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, ami segít abban, hogy reálisan mérhessük fel a várható költségeinket.

Milyen tényezőktől függnek a villanyszerelés árak?

Érdemes kitérni arra, hogy mikor van szükségünk villanyszerelőre. Bár legtöbben a villanyszerelési munkákat egy új ház építéséhez, avagy egy régi lakás felújításához kötik, számos olyan “kisebb” munka is előfordulhat, amit egyedül aligha tudnánk megoldani.Melyek a leggyakoribb villanyszerelési munkák?

Bár egy kapcsoló cseréje, vagy lámpa felrakása egyszerűnek tűnhet, ám ha nincs meg az ehhez szükséges szaktudásunk, nem érdemes nekiállni a villanyszerelési munkáknak.

A kapcsolók és konnektorok áthelyezése, egy termosztát felszerelése, biztosítéktábla csere már olyan munka, amely megköveteli a villanyszerelő jelenlétét, mint ahogy egy új tűzhely beszerelése is, amelynek üzemeltetéséhez több fázisra lenne szükségünk. Hirtelen kell megoldást találnunk akkor is, ha egy újabb, nagyobb teljesítményű háztartási gép vásárlása esetén állandóan lekapcsol a biztosíték, és elengedhetetlenné válik egy új áramkör kiépítése.

Az egyik leggyakoribb probléma az elektromos hálózat kisebb-nagyobb mértékű meghibásodása, amely főként a régebben, akár 20-30 évvel ezelőtt behelyezett kapcsolók, konnektorok, az elöregedett kötések, a már nem használt alumínium vezetékek számlájára írhatóak.

A villanyhálózat felújítását vetítheti előre, ha például égett szagot érzünk a lakásban, sistergő hangokat hallunk a kötődobozok irányából, elszineződést észlelünk a konnektorok vagy szerelvények tájékán, melegednek a konnektorok vagy a kapcsolók, a készülékek csatlakoztatásánál apró áramütéseket tapasztalunk.

Ha régebbi építésű lakásunk vagy házunk felújítását tervezzük, akkor szinte biztos, hogy a villamos hálózat felújítása is szükséges, mint ahogy egy használt - régebben épült - lakás, vagy ház vásárlása esetén is elkerülhetetlen a hálózat felülvizsgálata, felújítása, teljes cseréje.

Panellakás: a legjellemzőbb villanyszerelési munkák és árak

A panellakások villanyszerelése, elektronikai hálózata már a létrehozásuk pillanatában alul volt tervezve, éppen ezért idővel szükségessé válik a villanyvezeték cseréje, villanyszerelési munkák elvégzése.Mi jellemzi a panellakások villanyszerelésének árait a Lakásvillanyszerelőnél?

Fontosnak tartjuk, hogy az ügyfeleink számára korrekt árajánlatokat mondjuk, amelyhez hozzátartozik, hogy nem négyzetméter alapján árazunk. Gondoljunk csak bele, ha két ugyanakkora lakást veszünk alapul és az egyikben feleannyi kiállást kér a megrendelő, nem lenne korrekt, ha ugyanannyit fizetne, mint az aki dupla annyi kiállást kér. Ezért, mivel fontos az igények felmérése, csapatunk nem ad ki hivatalos árajánlatot négyzetméterre számolva!


Az árajánlat kialakításának lépései a Lakásvillanyszerelőnél:

 • 1. Az igények tisztázása. A részleteket, elvárásokat ezen az árajánlatkérő űrlapon írd le!
 • 2. A helyszín átnézése. Egy előre egyeztetett időpontban díjmentes felmérés keretében találkozunk a szóban forgó lakásnál, ahol megbeszéljük mire képes a jelenlegi villamos hálózat és mik a jövőbeli igényeid.
 • 3. Díjmentes árajánlat formájában elküldjük a költségtervezetet, melyet az egyedi igényekhez igazítunk.

Egy teljeskörű felújításnál az árajánlatainkban leírt összeg tartalmazza mindazt, ami az elektromos hálózatfelújításhoz szükséges. Tartalmazza a beépítendő anyagokat:

 • Kábelek/vezetékek (gyenge – és erősáramú kábelek): Az erősáramú kábelek az egyes helyiségek és gépek betáplálását hivatottak szolgálni, a gyengeáramú társaik pedig az internet és TV jeleit képesek átvinni.
 • Biztosítéktábla: Az elosztótábla, a FI-relé, illetőleg a megfelelő mennyiségű kismegszakító/biztosíték, esetenként a csengő is ide kerül.
 • Egyéb anyagok: Kábelcsatorna, vezetékösszekötő elemek (wago), javítóanyag a kábelek visszajavításához.
 • A szerelvények felszerelési ára.

Árajánlatunk a szerelvények (kapcsolók, konnektorok és lámpák) megvételi árát nem tartalmazza. A kapcsolók és konnektorok széles kínálatban találhatók, egyes típusai között komoly árkülönbségek is lehetnek. Ezért ezeket a tulajdonossal közösen választjuk ki, hogy megtaláljuk az ár/érték arányban legmegfelelőbbet. A lámpák esetében hasonló a tendencia.Mennyibe kerülhet egy kb. 50 nm-es lakás villanyszerelése?

Mivel négyzetméterben számolt árat nem számolunk, ezért csak hozzávetőlegesen tudjuk feltüntetni, hogy egyes panellakások esetében a villanyszerelés árak hogyan néznek ki. Egy átlagos, 50 négyzetméteres panellakás teljeskörű villanyszerelése nagyjából 800.000 forintra tehető, amelyre még rárakódik a szerelvények ára. Amennyiben amperbővítés és mérőhelyszabványosítás is szükséges, akkor az összeget tovább növelik ezen munkafolyamatok, amelyek nagyságrendileg legfeljebb 150.000 forintra tehetők, de szeretnénk hangsúlyozni, az árak tájékoztató jellegűek.Téglaépítésű lakás és családi ház: a legjellemzőbb villanyszerelési munkák és árak

Ha téglaépítésű lakást vagy családi házat vásároltál, vagy a meglévőt újítanád fel, akkor szintén tudunk megoldást nyújtani számodra. Családi házak esetében számolnod kell azzal, hogy általában összetettebb a villanyszerelési hálózat, hiszen több nagyteljesítményű gép is szerepet kap, szemben a panellakásal, illetve a téglalakással. Régi házak esetében könnyen előfordulhat, hogy a villanyvezetékek cseréjének ára nagyjából megegyezik az új építésű házak kivitelezésével. Felvetődhet a kérdés, hogy régebbi családi ház esetében szükséges a komplett villanyszerelés, vagy elegendő a részleges felújítás. Úgy véljük, célszerű ha egyszerre, „kompletten” történik a villanyszerelés, hiszen ha az egészet egyben elkészítjük, akkor a későbbiek során nem kell újra bontani, ha csak nem akarunk valamit változtatni. Az egyéni árajánlat ennél a típusú lakásnál is fontos és elengedhetetlen. Az egyéni felmérés alatt felmérjük az igényeket és elküldjük számodra a kikalkulált árat, melynél igyekszünk a legoptimálisabb és legkorrektebb árat kiszámolni!Mennyibe kerülhet egy családi ház villanyszerelése?

A családi ház villanyszerelés költségvetésének kikalkulálása függ az igényektől (mennyi kiállásra van szükség mind konnektorok és kapcsolók, mind lámpák tekintetében), a belmagasságtól, a négyzetmétertől, a vésés mennyiségétől, a kívánt nagyobb teljesítményű gépektől, azok számától. Mivel komplett felújításról beszélünk ezért két részre oszthatjuk a felújítás árát. A egyik az alapszerelés, melyet mi is végzünk a másik pedig a fővezeték(ek) cseréje, amperbővítés (ha szükséges). Az alapszerelés nagyjából 1.000.000 forinttól indul egy 60 négyzetméteres ház esetében.Kisebb villanyszerelési munkák árai

Csapatunk változatlanul igyekszik megmaradni az olcsó, de minőségi munka piacán. Mit is jelent ez? Árainkat azokhoz az emberekhez igazítjuk, akik a jelenlegi életükhöz való otthont szeretnék megépíteni, azaz nem nagyüzemi villanyszerelésről beszélünk. Egyes munkákra léteznek előre kikalkulált összegek, mint például a biztosítéktábla vagy lakáselosztó cseréje, villanyszerelési hibaelhárítás esetében, de vannak olyan jellegű munkák, ahol feltétlen szükséges a munka felmérése és a látottakból való árajánlat kiszámolása. Ezek a teljes vagy részleges lakásfelújítások.

Lakáselosztó/biztosítéktábla cseréje

 • 4db kismegszakítóig: 30.000 Ft
 • áramkör bővítése kismegszakítóval: 4000 Ft/db
 • áramkör bővítése kismegszakítóval és külön áramkör kiépítésével: felmérés alapján
 • FI relé beépítése (1 fázis): 18.000 Ft
 • FI relé beépítése (3 fázis): 20.000 Ft

Elektromos eszközök beüzemelése

 • sütő bekötése: 15.000 Ft
 • villanytűzhely bekötése: 15.000 Ft
 • beépített sütő bekötése: 15.000 Ft
 • beépített villanytűzhely bekötése: 15.000 Ft

Villanyszerelési hibák elhárítása Budapesten és Pest megyében

 • Az első megkezdett órában: 12.000 Ft
 • Minden megkezdett órában, az első után: 10.000 Ft